Build, shake en stir met onze cocktailworkshop!
Betreed de betoverende wereld van cocktails, waar niets zo fascinerend is als het observeren van een ervaren bartender die moeiteloos een cocktail mixt! Maar hoe creëren ze die magie? Dat leer je tijdens onze cocktailworkshop, waar we je meenemen op reis naar de verfijnde wereld van cocktails en mixologie! Of je nu een beginner bent, of al enige ervaring hebt: onze bartenders leren je de fijne kneepjes van het vak!
Diverse technieken
Heb jij je ooit afgevraagd waarom sommige cocktails worden gebouwd (built) in plaats van geschud (shaken), of waarom andere juist geroerd (stirred) worden? Ontdek het verschil tussen deze technieken en leer welke techniek je moet toepassen voor elke specifieke cocktail.
Build, sip, enjoy
De meest eenvoudige techniek bij het maken van een cocktail is ‘bouwen’. Hierbij draait het om het stapelen van smaken, laag voor laag, rechtstreeks in het glas. Het makkelijke aan deze techniek is dat er geen tools nodig zijn om een heerlijke cocktail te creëren. Voorbeelden van built cocktails zijn onder andere de Sex On The Beach en de Tequila Sunrise.
Shake it ‘til you make it
Bij het maken van een shaken cocktail, zoals een Pornstar Martini, Cosmopolitan of Margarita, combineer je de ingrediënten in een shaker. Deze techniek is met name geschikt voor cocktails met fruitsappen, romige zuivelproducten en siropen, omdat deze ingrediënten, wanneer goed geschud, een optimale textuur en consistentie bereiken.
Stirred sensation
Een cocktail wordt geroerd wanneer alle ingrediënten een vergelijkbare dikte hebben. Dit is ideaal voor het mixen van frisdranken en alcoholische dranken, zonder te schudden. Bovendien is het sterk af te raden om een cocktail te shaken wanneer een ingrediënt koolzuur bevat! Voorbeelden van stirred cocktails zijn de klassieke Mojito en de verfrissende Mojito Strawberry.